Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Нова жертва от Разлог вкара в съда „Ходжа Гюлшан“ заради "помощ от отвъдното"


11 Януари 2017 10:42  1 коментар   14226 прочитаРайонна прокуратура – Разлог предаде на съд Н. Василева, известна като ходжа Гюлшан по обвинение в извършено от нея престъпление.

Двадесет и пет годишната обвиняема Василева от гр. Златица вече била осъждана за измами. В периода 2011 – 2014 г. тя многократно участвала в заснемането с видеокамера на предаване „Помощ от отвъдното“, в което се приемали телефонни обаждания на зрители, водели се разговори с тях от страна на обвиняемата и водеща (неустановена по делото жена). Във фокуса на обсъжданите теми били различни човешки проблеми и психични преживявания, споделяни от обаждащите се хора. Чрез изтъкване на паранормалните си способности Василева ги убеждавала, че им е направена магия, поемала ангажимент за помощ и приканвала за обаждане на посочваните телефони и осъществяване на последващ контакт. В предаванията обвиняемата винаги се снимала с очила, бяла забрадка на главата, която закривала косата и ушите й, като се представяла с псевдоним „Ходжа Гюлшан“.

Видеозаписите с участието на „врачката“ били изпращани от неустановено лице по пощенски път на телевизия „Око“ – регионална телевизия, излъчвана предимно на територията на област Благоевград. Изпращачът на записите заплащал определени суми за тяхното излъчване, за които не били издавани фактури от служители на телевизията. Излъчваните по телевизията записи били гледани от хора, живущи на територията на област Благоевград.

През 2013 г. пострадалата Л. П. от гр. Разлог неведнъж гледала телевизионните предаванията с участието на „Ходжа Гюлшан“. Притеснена от здравословните проблеми на децата си тя се обадила на един от телефоните, изписани на телевизионния екран. Жената споделила притесненията си, като „врачката“ й заявила, че на цялото й семейство е била направена магия. С обещание да помогне „по развалянето на магията“, тя поискала да и се изпрати сумата от 265 лв. с пощенски запис до поискване в Централна поща в София на името на Г. Георгиев. За да бъде по-убедителна тя казала на притеснената жена, че „чрез самите пари разваля магията, а след като я развали, ще ги върне“. Пострадалата не се усъмнила в заявеното от Василева и още същия ден изпратила исканата сума.

Последвали многократни телефонни обаждания и нови парични преводи. В случаите, когато установявала, че жената се колебае дали да й изпрати исканите суми, тя казвала, че в противен случая „ще загинат членовете на семейството й“.

Към 30.09.2013 г. с пощенски записи на „Български пощи“ и чрез използване на услугите на „Еконт експрес“ пострадалата на няколко пъти предала на обвиняемата Василева различи парични суми, вариращи от 880 лв. до 10 000 лв., като общият им размер възлиза на 40 145 лв.

След като пострадалата жена изпратила последната сума от 10 000 лв., при един от телефонните разговори с „Ходжа Гюлшан“, тя я помолила да й върне всички пари. Обвиняемата няколко пъти отказвала, като твърдяла, че магията е много тежка и й е нужно още време и още пари, за да я развали. В рамките на следващите месеци Л. П. настойчиво търсила Василева и на двата й известни телефони, пращала sms-съобщения, но без резултат.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемата Н. Василева. Припомняме, че преди години студент от Благоевград пръв пред struma.com разказа за това колко много пари е дал на ходжата, така тръгна разследване и се явиха още жертви на измамницата.

Иво Иванов

Още за: жертва  съд  Гюлшан Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


1 коментар

11 Януари 2017 13:48 | Имам
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако не е тая "ходжа" - то ще е телефонен измамник! Такива се появяват винаги, когато народът ни страда от нещо. Хората се чудят на какво да се опрат, от къде да получат помощ... Като няма държавници, които да мислят за тях, а само за себе си. Каква е тази мания - професия "депутат" - за цял живот? Или "кмет"- за цял живот! Като тези в Галиче, Рила и много други...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.