Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

"Героят" от разследването на Struma.com по трасето Благоевград - Лондон, експолицаят Г. Прегьов влезе в съда по дело за измама на гастарбайтери


21 април 2017 12:40   10665 прочитаГлавният герой в мащабното разследване на struma.com по трасето Благоевград - Лондон, експолицаят Георги Прегьов влезе в съда по дело за измама на гастарбайтери. Измамените са 2-ма от Троян, но те са част от многото, които през 2014 година попаднаха в мрежата на Прегьов и компания.

Двамата от Троян са били заставени да платят суми извън уговорките с Прегьов за намиране на работа в Англия, тъй като националните им осигурителни номера за работа в страната не били валидни. В последствие се оказало, че гастарбайтерите са измамени, нямали нито работа, нито осигурена квартира, нито са платени и осигурителните им номера, за които Прегьов платил уж.

Припомняме, че в продължение на около месец ние публикувахме жалбите на гастарбайтери, попаднали в схемата - интервю по скайп, обещания за работа и осигурени условия за престои в Англия. С помощта на наши приятели в островната държава и скрита камера записахме разговорите на Прегьов с кандидатите за работа зад граница и така се сезираха българските правораздавателни институции, които започнаха проверка на фирмата, на бившия полицай.

Предполага се, че ще има и други, които ще потърсят правата си по съдебен ред. Делото срещу Прегьов стартира вчера и ще се гледа по общия ред по негово настояване.

Кирил Костадинов

Още за: измама  трасе  разследване Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.