Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Арестуваха с 1000 лв. подкуп от студенти преподавателя в ЮЗУ проф. М. Марков


21 декември 2010 00:20  161 коментара   113185 прочита

Методи Марков
Методи Марков


Методи Марков

В капана и адвокат Хр. Илков-Ицо Кмета


При акция на ГДБОП в момент на приемане на 1000 лева подкуп е арестуван професор Методи Марков, преподавател по гражданско и облигационно право в Правния факултет на ЮЗУ - Благоевград, той е преподавател и в Академията на МВР и Софийския университет. Професор Марков е приел парите от известния бохем от кочериновското с. Бараково Добромир Вретенаров, с прякор Бината. Заедно с Бината на срещата е бил и благоевградският адвокат Христо Илков, известен с прякора Ицо Кмета.

Професорът и Бината са в ареста, Илков не е задържан, според работещи по случая антимафиоти Илков е спасил ареста, тъй като е оказал съдействие на разследващите органи за разплитане на корупционната смеха и ще бъде използван като свидетел по образуваното дело срещу проф. Марков. До ареста се стигна след разработка на ГДБОП и РЗБОП - Благоевград. Използвани са СРС-та срещу лицата, участващи в схемата, за работата е сигнализирана и местната Окръжна прокуратура, имало е наблюдаващ разследването местен прокурор. Случаят потресе работещите в университета. Паметливи си припомниха, че още преди време е имало множество сигнали, че Христо Илков-Кмета се занимава с уреждане на изпити в ЮЗУ.

Служителите си припомниха, че се стигнало дотам, че бившият декан на Правно-историческия факултет професор Александър Воденичаров издал заповед Илков да не влиза във факултета, забранено било на инспекторките и да разговарят с него. След смяната на професор Воденичаров борбата с корупционните практики продължи и заместничката му проф. Софка Матеева. На факултетен съвет преди около месец проф. Матеева подаде оставка и я мотивира с това, че не може да работи с ректора и че съществуват сериозни корупционни схеми в ЮЗУ. Арестуваните завчера са само част от заподозрените в корупционната схема за “купуване” на изпити лица, казаха антимафиоти.

В момента, предвид кризата, цената на изпит е паднала от 500 на 300 лева, това са сигнали, които се проверяват от спецченгетата на Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград. Има данни, че с уреждане на изпити в областния център се занимават и бизнесмени, близки до определени управляващи кръгове в университета. Кочериновецът Бината е известен сред студентите като Батко Бината. Той е на около 55 години и никой в Кочериново и Бараково, откъдето е той, не знае с какво се занимава.

В трудовата му биография е записано, че преди години е бил работник в склад в хартиения завод в Бараково. Откакто съществува ЮЗУ обаче, той е влязъл в друго амплоа и печели от посредничество при купуване на изпити от студенти. В момента на ареста Бината е предал на професор Марков списък с имената на 5 -има студенти с изпити по гражданско право.

Не мога да направя никакъв коментар, защото не знам за какво става дума, заяви вчера ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев. В университета има 536 преподаватели на основен трудов договор, отделно от тях има и на граждански. Вероятно не са много хората с инициали М.М., но не съм уведомен от никого и не знам кой е преподавателят, задържан от ГДБОП. Преди 3 години, когато оглавих ЮЗУ, предприехме серия антикризисни и антикорупционни мерки, имаше нерегламентирано изнесено обучение в София по право и публична администрация, което закрихме, и в момента нямаме никакви филиали. Двама души съм уволнил за неакадемични и нерегламентирани дейности и практики.

На 6 човека в ПИФ не бяха подновени трудовите договори с официален мотив пенсиониране. Не ме притеснява акцията на ГДБОП, защото тя е в посоката, в която работим и ние, и ни подпомага, тъй като най-трудно се хващат корупционни практики, когато един иска да даде, а друг иска да вземе. Преди 10-15 г. тези практики изживяха своя бум във всички университети в страната, но корупционни практики е имало и ще има и след нас, въпросът е да се ограничат до минимум. Зрънца има във всеки факултет, сигнали получаваме и чрез анонимните анкети със студентите, които се правят два пъти в годината от звеното по качеството, заяви ректорът проф. Мирчев.

Още за: М. Марков  подкуп  ЮЗУ Още от: Крими

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


161 коментара

21 декември 2010 00:23 | путйо
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

ицко кмет4ето е толкова отворен, 4е от 20год. се занимава само с изпити и целият град го знае... никога не е изкарвал пари от друго! но не е само той много са като него!


21 декември 2010 00:30 | Бивш студент
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Браво, крайно време беше някой да изгърми, аз завърщих преди 10г. И още тогава Ицо въртеше
далавери със уредени изпити


21 декември 2010 01:49 | Запознат
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

Тоя Ицо Илков голям боклук ще излезе. Заедно са на баницата а сега бърза да ги изпърже. Не си ли прави сметка, че повече никой преподавател няма да го погледне и така и трябва. А студентите да си учат, май е най-добре. Но и така не става, докато има преподаватели като Методи Аслански, които освен пари си търсят и още "нещо" от студентките. А и не е само той.... Всичко е обществена тайна и така ще е докато студентите си мълчат. Страх бате, страх ..


21 декември 2010 01:52 | дончо
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

и каква скапана държава живеем


21 декември 2010 02:02 | Бивш студент
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

По горе е написано "адвокат"..... Какъв адвокат е тоя Илков бе? Нали той с парите на студентите си купуваше изпитите и сега някой го наричат адвокат. Алооо, да се спре писането за такива измислени герои и да влезе НАП у тях да му сметне малко разходите. А, и джобните на любовницата да не пропуснат. Та да доказва тогава доходи. А и голяма РАЗРАБОТКА са спретнали някой. На колко от ТЯХ, собствено или на приближени лично той е уредил по някой изпит, а???


21 декември 2010 05:02 | Пенчо
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

А кога полицията най-после ще се заинтересува как Петър Дошков се е записал за студент по право? И по колко изпита на ден е вземал?


21 декември 2010 06:06 | кметчето
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

спомням си как ицо участваше много активно в едни избори.... години наред той продължава да си върти далаверите... закрилян беше... всички знаят от кого.... а защо ли... сега смешника се изплъзва... винаги си е бил актьор... кукловодите му обаче остават все още в сянка


21 декември 2010 06:33 | Свидетелят - в калта
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Абе тоя смешник нещо много почна да свидетелства???


21 декември 2010 06:48 | браво на полицията
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

време беше да приключи тази история. Ицо цял ден беше в Правно-историческия факултет. Ат сутрин до вечер. С Галина Янакиева беше първи приятел и изпитетиш се уреждаха бързо и лесно.
Ще успее ли да се измъкне, кяато натопи други.
Да каже Мирчев какво ги свързваше. Ицо непрекъстнато беше при него и при Камелия Илиева.


21 декември 2010 06:59 | Ицо-свидетел ???
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Та той е главния изпълнител. Колко години изкарваше големи пари с уреждане пне изпити. Какно е правил цял ден в Юридическия факултет? Не правеше ли впечетление. че стои там? Какви мерки и кой е взел ? Приятел на Мирчев бил? Какво ги е свързвало ? Мирчев участвувал ли е в подялбата на парите ? Отговор трябва на тези въпроси


21 декември 2010 07:09 | Проф.Матеева беше права
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

В. "Струма" съобщи, че проф. Матеева подава оставка поради това, че не може да работи с Рекктора проф. Иван Мирчев за пресичане на корупционните практики. Достойна постъпка. Оказа се права. Мирчев, каза пред хора от факултета, че ще я съди, че злепоставяла университета, че има корупция- А сега се оказва, че и той е приятел на Ицо - кмета. Наистина какво финансово ги свързваше


21 декември 2010 07:09 | гъдулар
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Сега Бината ще е виновен за всички нередности, грешки , корупционни практики във целия свят а Ицо - условно - понеже е сътрудничал !! Е така става в бедната татковина - за кокошка няма прошка !! А Папучаровци ,Божковци, Воденичаровци, Лялевци - те са заслужили деятели на родното образование !!


21 декември 2010 07:19 | al kapone 2
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Алоооо ГДБОП, ако Ичо Измамника ви е свидетел, то Бината и професора са като "ангелчета" пред него. Вие не хващате по голямата риба за сметка на ицо. Но бината , а и други ще му пръснат дирника като ги пуснат, защото не бината а ицо си направи къща в с. Покровник от паричките на децата. А ицо илков си е .утка отдавна и от всякаде. Искаше да направи женаму съдия и тои като т. н. н адвокат, щеше да прилага същата техника като Аршинкови. НАП трябва да му провери доходите и имуществото.


21 декември 2010 07:30 | тандемът
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Бината и Ицо движеха заедно. Всеки в града ги е виждал. Ицо е доста хитър и голям актьор. Бината май ще се окаже жертва заедно с професора. Сценария обаче кой го е написал??? Ето това е много интересно. Дали Христо ще разкрие истинските си приятели, или пак ще играе номера, както си е свикнал цял живот??? Защо ли имам чувството, че нещо тук ни будалкат. Впрочем, срещу кого свидетелстваше наскоро Ицката, знае ли някой?


21 декември 2010 07:38 | до тандема-прав си
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Прав си Тандем. Бината и Ицо бяха непрекъстнато заедно в града. Всички знаехае, че уреждат изпити и от това печелят много. Ицо е голям хитрец. Ще натопи професора и сигурно пак ще остане невинен. Свидетел!!! Па смешно е. Кой стоеше зад гърба му ? Сигурно няма да каже, защото той ще му урежда и за в бъще нещата в целия университет.


21 декември 2010 07:41 | Ицо-кмета - актьор
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Вярно го каза - Ицо Кмета е голям актьор. Сега ще каже, че е невинен и е са го подвели. Вижте му къщата в Покровник- цял замък. От къде толкова пари - от изпитите. Защо досега някои мълчаха.


21 декември 2010 07:43 | aromati
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ето за това като дойдоха новите на власт всичко се вмириса. Арно си беше преди, кой ги закачаше и ректори и кметчета и разни други паразити. Ама дойде и Видов ден, идва времето на разплата. Кой какво е крал да повръща. А не да се прават на ангели с бели крила ,а в същото време те да са Луцифер. А на тези с високите постове в ЮЗУ бих казал, ВЪН КУФАРИ КРАДЛИВИ.


21 декември 2010 07:45 | Още
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Дали ги е страх останалите неосветлени посредници-уреждачи? Странно, че никой не пише за тях, макар и всички да ги занаят. Хванатите вече не са интересни (така че стига сте писали Бината това, Ицо онова) - пишете за останалите все още неосветлени... Помогнете да се изчистим от тази сган...


21 декември 2010 07:48 | добър въпрос
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Добър въпрос! Защо ли??? В отговора се крият най-сериозните схеми.


21 декември 2010 07:51 | добър въпрос
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

P. S. към Ицо-кмета - актьор


21 декември 2010 07:55 | големите
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

защото са замесени "големите"


21 декември 2010 07:57 | каквото повикало ....
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Каквито студентите такива и преподавателите. Каквото търсят студентите ,това им предлагат и преподавателите. Много са добри душички, направо ти късат сърцето от добрина.


21 декември 2010 08:34 | опарен
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

А представяте ли си колко от тези "купувачи" са станали магистрати, а този, който не се свени да купува, няма срам и да се продава. Кой ще ни пази от тях ?


21 декември 2010 08:35 | покровник
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

говорят в ПОКРОВНИК-ДОЙДЕ МУ ВРЕМЕТО!!!!! ВСИЧКО В ТОЗИ ЖИВОТ СЕ ВРЪЩА..... НЯМА НАЧИН..... КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.....


21 декември 2010 08:58 | Ерик
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Браво на софийските ченгета . крайно време беше да окошарят някои преподавател. в голямата си чест от местните следователи , прокурори и полицаи са кадри на тоя ПИФ и никой нищо не бачкаше. доста полицайчета покрай работата взеха дипломи за юристи и сега са адвокатчета или началници в МВР -то.


21 декември 2010 09:13 | колега
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

всички които пишат и се гефят днес, са се молили на ицо за услуга с изпит, ако не за тях, за техни близки, те го търсеха, а сега плюят.. ицо не е ходил с надпис по града че урежда изпити, който търси, намира..


21 декември 2010 09:14 | помак
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

за тандема шапков-водени4аров някой ще каже ли нещо?


21 декември 2010 09:17 | кир Михалаки
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Ицо Кмета от време оно се натискаше все по такива службици. Помня навремето кандидатстваше и за служител в Учебен отдел на ТПФ (после ИПФ) на тогавашния кокорбашия на подкупите Божков.
А че е дружка с Папучаров и снасят на Мирчев е обществена тайна.
Та ако искате да се свърши наистина работа, почнете от главата, а не от опашката!


21 декември 2010 09:20 | опарен
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

А представяте ли си колко от тези "купувачи" са станали магистрати, а този, който не се свени да купува, няма срам и да се продава. Кой ще ни пази от тях ?


21 декември 2010 09:27 | Знаещ
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ха така. Вод. бил издал заповед Ицо кмета да не стъпва в правноисторическия ф-тет. ДОБРО УТРОООО. Нали не си мислите, че това е за да се спре корупцията!?!?!??! "Конкурнция " е отговора на този въпрос! Вод. изгони Ицо, защото не му снасяше а и подбиваше цената на неговите златни кокошки Шапков, Шатев и Райо Чората! Ха не се правете на ударени! НАП и ГДБОП да погнат Шапков, да видят Престиж бизнес колко време правеше доставки на кан. материали и офис техника и консумативи в ЮЗУ по времето на Вод.!!! Ха сега честито на печелившите. А що се отнася до купуването на изпити - нали не си мислите, че това се случва само в ЮЗУ!!!


21 декември 2010 09:33 | студент
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Браво, крайно време беше проф. Методи Марков да си получи заслуженото. Сега мисля, че е ред на инспектор Галина Янакиева.... която е толкова важна.....


21 декември 2010 09:53 | Мирчевия доставчик
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Проверете ректора Мирчев - разследвайте конкурсите за доставка в ЮЗУ и най- вече доставката на горивото за отопление. Там е голямата корупция. Купуването на изпити е детска игра в сравнение с тези "доставки".


21 декември 2010 10:27 | авраам
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Сега е важно да видим дали ще бъдат осъдени двамата за активен и пасивен подкуп , и по специално професора, защото той освен преподавтел в ЮЗУ, СУ и Симеоново, е и председател на конкурсна комисия на устния изпит за магистрати (съдии). Да видим дали съдиите са безпристрастни и независими, дали съдебната власт има воля да се реформира?! Доказателсвтаята са "бетон" , и най-неграмотния юрист знае, че това са "железни" доказателсва достатъчни за осъдителна присъда. Да видим по "трасето", наречено съдебен процес дали някое доказателство от железно ще се превърне в "негодно"?!?!?? Да видим дали имаме гражданско общество в България. "Струма" е длъжна да следи и да ни информира за случая!!!


21 декември 2010 10:42 | 7777
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Купуване и продаване на изпити е имало и преди години, с това се славеше този университет и точно тази му реклама отблъскваше много кандидат -студенти и въобще не кандидатстваха там. С годините се е получило това пресяване, записвали са само посредствени студенти и такива , които да си получат дипломите между другото като си плащат дори без да се появяват, примери много за хора на важни държавни позиции , които между другото се сдобиват и с някоя друга диплома. Докато има кой да дава ,ще има и кой да взема, никой не отказва в днешно време, за да си спести неприятности, да не го отлъчат, някои пък си мислят ,че им даденост да им се дава в замяна на нищо и т. н. Млади хора, ако искате да получите добро образование без да се сблъсквате с наглостта на някои преподаватели алчни и ненаситни, просто подминавайте този ВУЗ като възможен избор за кандидатстване, той ще се самозакрие, не може да продължава да бълва неграмотни и некадърни специалисти. Дано не приемете коментара ми като нападки към


21 декември 2010 11:11 | Петър Дошков
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Я пък Пенчо. Няма пречка да се провери главната книга на ЮЗУ за мен. Аз отворих главата за корупцията в ЮЗУ и ще продължа. Имам име, чест и достойство.


21 декември 2010 11:34 | =====
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Проф. Методи Марков е изключително добър професионалист, защо се е занимавал с това не мога да си обесня. А моля ви се не изказвайте такива крайни мнения, в ЮЗУ има много студенти, които честно си изкарват изпитите и не съм съгласна, че всички са неграмотни и некадърни... това може да го напише човек, който е искал да учи в университета, но не са го приели. Мислите си, че в другите университети няма такова нещо, ми грешите, за съжаление това няма да се промени.


21 декември 2010 11:50 | питащ се
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

а същият този М. М. беше и в комисията провела изпита за нотаруси, през 2008 год., колко ли се е нагужил и тогава от станалите тогава нотариуси, като се има в предвид ,че тогава цената за място вървеше по около 150 000 лв.....


21 декември 2010 11:57 | 7777 до =====
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Има ограничение в писането до определен брой знаци. Не всички са в кюпа, но един да се комрометира е достатъчно, за да си изгради човек някакво мнение. Аз не съм кандидатствала в този ВУЗ поради лошата му слава, чувала съм от близки хора какви ли не потресаващи неща и повечето, които кандидатстваха там бяха с предварителната нагласа, че единствено там ще успеят да завършат. Възможности за получаване на диплома са им предоставяли по няколко начина. Е, не всички студенти там са купували, но много от тях са били въвличани в това да знаят какво се върши там и едва ли са приемали това като гордост . Всеки ще се разочарова, ако това е достояние на всички, когато излиза и извън стените на къщата му. Сигурна съм ,че никой от възпитаниците, настоящи, бивши и бъдещи не иска да се носят такива новини за неговия ВУЗ и го приема като лична нападка, съжалявам, но и вие имате вина като допускате това. Защо веднъж не се чу от студентите за тази практика и открито не се изправихте срещу нея?


21 декември 2010 12:23 | Васил Шумаров
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Поздравления за полицейската акция, както и за публикацията в-к "Струма"! Без вестника случаят щеше да потъне в папките, все едно че нищо не се е случило.
.
Всички коментари този път са необичайно интелигентни. Особено внимание според мен заслужава репликата на "Авраам":
"Да видим сега по "трасето", наречено съдебен процес, дали някое доказателство от железно ще се превърне в "негодно"?! Да видим дали имаме гражданско общество в България! "


21 декември 2010 12:34 | Кой сега е №1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Абе колегаааа, каква Струма бре? Та снощи бяхме във всички национални, новинарски емисии!!!


21 декември 2010 12:59 | Петър Дошков
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бях прекъснат по телефона. Липсва достатъчно реализъм. Операцията е планирана. СРС се разрешаватт от съд и се вписва в регистър. СРС не е непременно подслушване на телефон. Според мен е записан първоначално разговор с посредник. ГДБО (рганизираната) П (рестъпност) се учи от опита си. Парите се описват по номера от банка. Списъкът на студентите върви с подкупа, за да се избегне оправданието, че парите са заем или се дават за пазене. Според мен и двамата посредници правят самопризнания. Т. нар. Кмета (вероятно залписаният поисредник) цели да се оттърве с глоба и да запази адв. правоспособност, ако я има. Човешката лакомия за пари не е лимитирана - жалко за семейството на Марков. Такива не са бойци и се разприказват бързо, защото ще търси своята сделка с прокуратурата. Никой няма да лежи в затвора - те са с чисто съдебно минало и сумата е малка, имат и още опции за смекчаване на вината. Пък и има тайна на разследването. Правилно е ПИФ да се закрие и като предупрждение към останалите факул


21 декември 2010 13:01 | студент
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Галина Янакиева трябва да бъде махната също!


21 декември 2010 13:05 | Бивш студент
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Този, Ицо -кмета обикаляше сред студентите и най нагло се провикваше "последни поръчки"сякаш е сервитьор.
И това ако не е наглост.


21 декември 2010 13:12 | скинар
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

лелее толкова запознати и си мълчали . Кво имахте в устите досега бе? А тия дето взимат са ясни давидим мързеливите тъпаци дето дават. На тия мизерни времена Бинката и Ицката могат ли да откажат толкова пари. Подаръци на трябва да се купуват, банкети да се правят...
Може би на някой от шефовете на полицията или техен роднина не са му писали навреме оценката и сега си го връщат. Така е кой както може. Колкото по-голям бандит, толкова по-премиер...


21 декември 2010 13:16 | до скинар
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ЕВАЛА


21 декември 2010 13:27 | big 6a
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ех сега да изгърмят всички тези смели уредници на изпити като се започне от високите етажи, още от ректората... професори, доценти, случайни, сина на Кирил Костов, Шалев, Лялев, Папучаров и тн. Дерзай народеее началото е добро!!!


21 декември 2010 13:43 | въпрос от скинар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и как ще ги осъдят като все някой по веригата ако не и всички в определена степен са замесени в СХЕМАТА


21 декември 2010 13:50 | скинар
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

следователи - право І І Мирчев, Лялев, Петков, Бина
прокурори - право І = ІМарчев, Илков, Гюдженов,
съдии - право І І Воденичаров, Папучаров.....


21 декември 2010 13:51 | да го духате всички
Оценка:
-18
 (
26
 гласа)

АБЕ ПОМЯРИ НЯМАТЕ ЛИ ДРУГА РАБОТА МИ САМО ВЪВ ФОРУМИТЕ ВИСИТЕ И ПОМИЯ ИЗЛИВАТЕ ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ И ЗАРАДИ КАКВО ЖИВЕЕТЕ, ГОСПОД НЕ ОБИЧА ЖАЛКИТЕ И ЗЛОБНИТЕ И ГИ НАКАЗВА, ХРАНЕТЕ СЕ СЪС ЗЛОБАТА СИ И ДАНО ПО-БЪРЗО СЕ ЗАДАВИТЕ


21 декември 2010 13:52 | По следите на корумпирани
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Проф. Иван Мирчев още ли не е усетил от ПМФ преподавателката Каращранова за нейната ефикасна корупционна схема за уреждане и даване на изпити .Даваш ,и имаш висока оценка и нямаш проблем .Ако не даваш следват проблеми . Успех по следите !!!!!


21 декември 2010 13:59 | georgiev
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добра уловка имам коментар За мен сега е интересно какъв щте бъде коментара на Раьо Чората (АЙДУКО) намерисва ми на мен за добър ход на Цветан Цветанов както по горе се спомена че сумата е малка дърадъра Каквото и дае добра работа са свършили Куките Трябва сега да залият всички весници с информация кой колко дал на кой кога преди години Да ревнат та да не спират и така трябва иначе оправия няма милата ми България какви магистрати сие имала Дипломите да се проверяват то да му олекне малко ина ПРЕМИЕРА газ Бойко не отстъпвай това иска НАРОДА газ по целата ПОСТА


21 декември 2010 14:03 | КЪМ ВСИЧКИ ЖАЛКИ В ТОЗИ Ф
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

А БЕ ПОМЯРИ ВИЕ ОТ КАДЕ ЗНАЕТЕ ЯВНО И ВИЕ СТЕ БИЛИ ТАМ ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ СИ ТРАЙТЕ ДОЛНА МРЪСНА СГАН


21 декември 2010 14:17 | Резачката
Оценка:
2
 (
32
 гласа)

Дааа имената които най-често се занимават с уреждане на изпити и са най-корумпирани в ЮЗУ са: Ицо Илков, Бината, Георги Шапков, Красимир Папучаров, Костадин Шопов, Антони Стоилов, Солачка, Й. Шопова, Цанков, С. Иванов , В. Мадолев, К. Самарджиев, М. Аслански, К. Чимев /само по математика/, Б. Стойчев и т. н.
Ако тези се изчистят, може би инстутцията ще натежи още повече на мястото си!!!


21 декември 2010 14:19 | студент
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Няма човек от тази администрация да не е в кюпа и всеки преподавател взима - Марков, Боянов, Рая Илиева, Лялев беше начело в класацията, Попов, Таня Тодорова, Галина Янакиева, Папучаров. Какво става в деня на държавните изпити само, що не ги слидят тогава? Колко ли от тези които ги разследват, са си получили дипломите точно от тези? :)))))


21 декември 2010 14:20 | васе
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Оти бе, "голата истина" е прав. Оти така думаш за човеко? Ти май не си от Джумаята?
Ако не е вузо, нема кво да ручам...


21 декември 2010 14:23 | динозавъра
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

а на бас, че до довечера коментарите ще са над 100


21 декември 2010 14:45 | студент
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Пропускате и онази на Роснева заместничката как беше...


21 декември 2010 14:49 | студентка
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

И Соня Златева пропускате


21 декември 2010 14:49 | bai hui
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Индианци много гледам писали тука... ЮЗУ такъв, ПИФ онакъв. Да се закриели... А "светая светих" Юридическия факултет на СУ - кво? Там всички си вземат изпитите абсолютно и само с прилежно четене и анализиране и решаване на безброй казуси. Там преподават ангели небесни и сеят свето миро навсякъде. Все едно и там не е същата поста, 2/3 от преподавателите (поне до преди година-две) не бяха едни и същи и не вземаха същите суми (само че там в евро)... Разликата е, че тук учеха по неплатежоспособните, а в "светото" СУ - по-паралии,


21 декември 2010 14:53 | васе
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Така, е браво. Каза им го в очичките малки!


21 декември 2010 14:54 | студент
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

В деня на държавните изпити нека дойдат разследващите и да наблюдават Папучаров, Галина Янакиева, Таня Тодорова.... да видят тогава какво се случва, как се внасят книжките пред комисията на разни мамини синчета и дъщерички, които дори не са си направили труда да дойдат до университета.... нека видят как онзи пигмей Христо Сапунджиев търчи напред назад и разнася разни пликове, пълни незнайно с какво.... Всичките трябва да отидат да правят компания на проф. Марков, нали са си му дружки....


21 декември 2010 15:02 | georgiev
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не е корупция в целия свят особено в образованието ние искаме да е так дане сме само ние Та по горе един царвул се изрази че си плащтаме на всякъде плащтат тия щто не спазват закона превишената скорос завършва с Поп вез колан имного други но времето отсева боклука Не спираш на стоп затвор Белене да копае зеленчук вез колан 100лв превишена скорост Белене правилата са за това койнеги спазва да плашта ама като подадеш Да щкакнат Белезниците нас за 10 дни ни слагат на място нема да смеем да шукнем 20 години се краде безразборно и всеки мълчи но вече меи ине малчат някой ЗАТОВА всеки който е потерпевш от Преподаватели Доктори Кат Полиция Общтини Училищта даревнат в глас за около 4 -5 месеца щте бъде друго


21 декември 2010 15:07 | до горния
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Царвул си ти, г-нчо Георгиев!!!


21 декември 2010 15:08 | до по-предишния
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

И ако искаш да знаеш и в Харвард има корупция. Ти в кой свят жимеееш бе муцуно?


21 декември 2010 15:16 | Към Голата истина
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Браво! Добро мислене. И ще добавя и още. Кое накара НСБОП да обърне гръб на големите далавери в страната и да опре до 1000-та лева на някакъв си мижав професор? И да го следат по центъра на София, да слухтят... Странно е и друго: Че Ицо, Бината и Ачо Слънцето бяха хората на бившия декан на ПИФ АлВо - върха на корупционната апрактика във факултета. Кой плати погребението на Ачо след нелепата катастрофа? АлВо, разбира се. Странно защо сега ги предаде. Представям се какъв натис е бил, за да поемат съответните служби този дребен апашлък. А брилянтната ангажираност на всички медии със случая е само по мярката на мизерната душа АлВо. Но господ вижда. И дава всекиму своето...


21 декември 2010 15:30 | GDBOP
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Другия път, нека пак да прекъснат БОПАДЖИЯ и нема да е само един изгърмял :) хаха


21 декември 2010 15:37 | CENZOR
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе верно е, ке го изпие тоя АЛВо месечината, ама ней се. Задника да си скъса, нема да се върне неговото царство, кога колеше и бесеше... ЮЗУ-то си е екстра. Щом министаро го фали, значи има защо. Градо си е град! Защо го обявия за най-добро место за живеене? Заради убавите млади момета. Ама то си е казано - кучетата лаят, кервано си върви...
Па Воденичаров - да оди по гяволите...


21 декември 2010 15:39 | Такава е истината
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А НЕ ЗНАЕТЕ КАК В, ЛАЗАРОВА - ЮРИСКОНСУЛТ НА ЮЗУ ЗАВЪРШИ ПРАВО И НА КОЛКО ГОДИНИ СТАНА АСИСТЕНТ В ПИФ И ДАЖЕ ЮРИСТ НА УНИВЕРСИТЕТА. ДАЛАВЕРААААА


21 декември 2010 15:40 | читател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Па така си е... Аман от зависници. На тоя Воденичаров требе да му съберем бабите от Благоевград. Те ке го оправат...


21 декември 2010 15:43 | леле, леле
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А милата Чинчева къде я слагате в класацията "Кой сега е номер 1 по корупция? " :))))) На изпитите дава толкова въпроси, че да не можеш да ги напишеш, дори и наизуст да ги знаеш. И ако нямаш завидни умения по светкавично бързо писане и те скъса няколко пъти, сам тръгваш да търсиш начин да и даваш пари. Уж ние сами им даваме да ядат баницата, като им предлагаме пари, ама те предварително си я омесват, точат и опичат, ние само се принуждаваме да им я поднасем на тепсия. Но иначе има и преподаватели, които са съвестни и поне от тези, които учат и си знаят, не дръзват да се гаврят така с тях, а им пишат толкова, колкото са си заслужили. Взимат само от тези, които ги мързи да учат, по цял ден се шлаят, еми... нормално е, поне парички за една почерпка да дадат накрая. То и преподавателите са хора, и те знаят къде е клуб Джулияни. хахаха


21 декември 2010 16:08 | питам
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ЮЗУ-то е " родило " най много отличници прависти :) -
Що не пусне няой списъка с отличниците и особено пълните отличници . За да им се порадваме и ... позавиждаме на успехите им !!! Кой знае някой от тях може да е изласил до "голям човек". И да вземат накрая като си плащат хората изпитите и дипломите , нека им издават касови бележки


21 декември 2010 16:19 | първокурсник
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

преди време и във връзка със случая със сина на К. Костов се спомена, че тая работа с плащанията в Юзу-то била сериозно уредена - имало си магазин, някъде по центъра, плащаш си там каквото требе и за каквото требе и после си носиш бончето на когото требе в Юзу. Питах тогава къде е магазина, но никой не ми огтовори. Вижда се , че информация си требе. Ето, сега и други невинни изгоряха. Кажете бе, бурсуци такива, къде е магизана?


21 декември 2010 16:26 | ВЪН МИШКИ
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

ОТ ФАК. ПО ПЕДАГОГИКА ----- ПОДКУПНИТЕ СА ----- КОСТОВ , ЧИНЧЕВА, ЯНАКИЕВА И ОНЯ ГНУС ЦАНКОВ !
ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ?????


21 декември 2010 16:27 | bai hui
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А цар Траян има кози уши!!!


21 декември 2010 16:28 | bai hui
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

bai hui написа:
А цар Траян има кози уши!!!
Магарешки, де...


21 декември 2010 16:41 | kill
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

по педагогика не пропускате ли великия проф. Попов


21 декември 2010 17:00 | До знаещ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

и да проверят аверите на същия с заместник ректора Тахов


21 декември 2010 17:16 | до iurist
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако по т. нар. приноси в научните трудове, защитени във ВАК се съдеше за действителната им значимост - то Бг отдавна цялата да е един принос. Но знаеш, че не е, нали! По въпроса за "постиженията" и кариерите на такива герои - вж. великият филм на Н. Волев "Двойник". А специално за юристите в науката - погледни обемистото творчество на Янко Янков


21 декември 2010 17:20 | преподавател в ЮЗУ
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Красимир Папучаров взема пари от кандидат-студенти /и техните родители/, срещу което им осигурява приемане в ЮЗУ. Официално работите на кандидат-студентите са кодирани, но Папучаров е човекът, който има достъп до тях. Методите на действие са няколко:
-Предварително "продаване " на темата, която ще баде изтеглена;
-Договорка с хората, които проверявят писмените работи на кандидат-студентите. Ако някой не е съгласен, пускат се в ход и заплахи;
-Подправяне в официалния протокол на оценки от дипломите /Папучаров има код за достъп/
-Подмяна на оценките от изпитите.
Така е от години под благосклонния поглед на ректорските ръководства. Вероятно дели с тях. Няма друго обяснение.


21 декември 2010 17:22 | Мечкуев
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Преди години във Философския Факултет "преподаваше" един нагъл тип самотитулувал се , като "професор" Витан Стефанов , та въпросния гнусен старец искаше от всички пари . Не се посвени даже да иска пари и от една бременна студентка . Усмихваше се едно мило и ехидно и само казавше : "другия път да се подготвиш по-добре и правеше недвусмислен знак с ръка " . Прибираше кой колко му даде 50 , 100 лв. не подбираше , та даже и 40лв. , та това си е бензина до София . Въпросния професор идваше само за изпита да си прибере парсата , иначе на лекции не стъпваше .Паричките си прибираше лично той в кабинета в СУ или в мъжката тоалетна на ЮЗУ , не се доверяваше на посредници , работеше и с валута , а и връщаше и ресто. Взимаше от всякой , правеше малка отсъпка на някоя по засукана студентка , така поопипа я по ръчичката , помоли я да се по приближи до него , че уж не дочувал и започваше да шепне мърсотий , беше дърт ерген Витанчо Стефанов .Та такива ми ти неща са ми разказвали


21 декември 2010 17:28 | до iurist
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Г-н, юристе, от такива велики юристи, като вас, на нас, простите и смешни хора, както ни наричате, ни се драйфа, затова и езикът ни е вулгарен. Не става да се приказва културно, когато става въпрос за помийна яма, каквато е ЮЗУ, за съжаление. И добре е, когато говорите за морален кодекс, да обръщате внимание и на изискванията за писане във форумите. ТУК СЕ ПИШЕ САМО НА КИРИЛИЦА и , ако е възможно, правилно, но това явно не е във вашите възможности и компетенции на "истински юрист", притежаващ, най-вероятно, поредната фалшива диплома от ЮЗУ, ЗАТОВА ЩЕ ВИ ПРОСТИМ. А, ако аз греша, тогава простете вие! :)


21 декември 2010 17:29 | big 6a
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Хахаха щом и за Цанки от педагогиката с еразписа значи има напредък... стига да има кой да чете нашите щуротии!!!!! Цанки и Чинчева не се шегуват;.


21 декември 2010 17:41 | Ай сиктир
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Надявам се, проф. Марков да го пуснат без проблем, а да вкарат въпросния Ицо и тем подобни ...щото те лапат на гърба на преподаватели и студенти. Докато има такива Ицовци, ще има и подлъгани преподаватели и студенти. Това е!


21 декември 2010 17:41 | скинар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

С тоя форум днес много бедни душички си изплакаха мъката по паричките си дадени за
"трудни"изпити. Никой не каза аз бях тъп и трябваше да си платя...


21 декември 2010 17:45 | Васил Шумаров
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

скинар написа:Лелее, толкова запознати и си мълчали! Кво имахте в устите досега бе?
Браво, "Скинар"! Улучил си десетката. Ако не бяха тия кюстендилски сливи в уститеа ни, досега да бяхме прогонили всички негодници. Ама си мълчим като добитък. По-рано от Партията се страхувахме, сега пък от Мафията. Но Истината е, че никой не иска да си разваля телешкия рахатлък и чака другите да разровят мърсотията.


21 декември 2010 17:50 | скинар
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

То за да си мълчиш причините са три - страх те е , не ти пука, №3 и ти си в играта. ТИЯ тук не е да не им пука


21 декември 2010 17:59 | Към злобаря kill
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Злобарю kill , знам кой си ти . а именно един от онези, които мърсят името на Югозападния университет.
Опитваш се да отмъстиш на проф. Попов, който ти разкри ченгесарската мутра и пълната ти с нарушения лъженаучна кариера, заради партийния ти актив . Аз помня когато още през 1996 година проф. Попов като зам. ректор обяви война на мафията в ЮЗУ. С такова заглавие беше уводната статия на в. " Струма". Следващата 1997 г. професорът предложи акция " Комар". Тогава Ицо кмета и другите печелбари от ЮЗУ бяха подгонени само от проф. Попов, който завари Ицо кмета в канцеларията на другия зам. ректор Илия Гюдженов. Изгони ги и двамата. Вестник "Струма" отрази и този случай. Ако имаше повече достойни университетски преподаватели като проф. Попов нямаше да се срине авторитета на Югозападния университет. Та нали проф. Попов като зам. ректор отдаде всичките си сили за приемане на статута на университета, а сега такива като теб, злобарю kill, рушат авторитета му.
Злобарю kill. пропуснатия си ти.


21 декември 2010 18:14 | БИВш СТУДЕНТ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

АКО НЕ БЕшЕ ПРОФЕСОР ВОДЕНИчАРОВ ПИФ НЯМАшЕ ДА Е ТОВА КОЕТО БЕшЕ И СЛЕД НЕГО СЕ СЪСИПА. КОРУПЦИЯ ИМА НАВСЯКАДЕ И В СОФИИСКИЯ НЕ СЕ УчУДВАЙТЕ И НИщО СЕРИОЗНО НЕ СЕ Е СЛУчИЛО. АКО СТУДЕНТИТЕ чЕТАТ КОРУПЦИЯ НЯМА ДА ИМА...


21 декември 2010 18:17 | БИВш СТУДЕНТ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

АКО НЕ БЕшЕ ПРОФЕСОР ВОДЕНИчАРОВ ПИФ НЯМАшЕ ДА Е ТОВА КОЕТО БЕшЕ И СЛЕД НЕГО СЕ СЪСИПА. КОРУПЦИЯ ИМА НАВСЯКАДЕ И В СОФИИСКИЯ НЕ СЕ УчУДВАЙТЕ И НИщО СЕРИОЗНО НЕ СЕ Е СЛУчИЛО. АКО СТУДЕНТИТЕ чЕТАТ КОРУПЦИЯ НЯМА ДА ИМА...


21 декември 2010 19:00 | аман от професори
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

То не бяха проф. Попов, проф. Воденичаров, проф. Божков, проф. Мирчев, проф. Гюдженов, проф. Чимев, проф. Марков, чет нямат ... И всичките така са добрували, че думи няма да се изрази благодарността за стореното от тях. Тогава защо е всичкото това по-горе?


21 декември 2010 19:14 | iurist
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)21 декември 2010 19:21 | до iurist отново
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Няма да споря с теб! То от написаното си личи кой колко е учил. Ти дори не можеш да се изразяваш правилно, да не говорим да се явяваш на съдебни дела, горките ти клиенти, ако изобщо имаш такива. Аз много добре знам, че по време на висшето си обучение юристите не се учат как да пишат правилно, но смятам, че един човек, занимаващ се с такава важна работа и имащ такова самочувствие, сам трябва да изисква от себе си да може да пише и говори правилно, а не някой друг да го изисква от него. А, и нещо друго! По времето, когато аз кандидатствах и бях приета да уча в ЮЗУ, ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, ЗА ДА ТЕ ПРИЕМЕХА В СПЕЦИАЛНОСТ "ПРАВО", ТРЯБВАШЕ ДА ПОЛОЖИШ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА, ОСВЕН ИЗПИТА ПО ИСТОРИЯ. ЯСНО Е С ТОЗИ ПРАВОПИС КОЛКО СИ ИЗКАРАЛ И КАК СА ТЕ ПРИЕЛИ, ТАКА ЧЕ ... ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ И СЕ СМЪМНЯВАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ В ТОВА, ИМАМ ЛИ АЗ ВИСШЕ ИЛИ НЕ?!


21 декември 2010 19:54 | до iurist ПАК И ПАК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Щом така ще успокоиш слабите си нерви, мисли каквото си искаш, няма проблем. Не ми трябва да се доказвам пред никого, още по-малко пред теб, ИНТЕЛИГЕНТНИЯ. Язък ти на титлите, ако наистина имаш такива. Жалко и за българското образование, щом дава титли на такива неграмотници като теб!


21 декември 2010 19:56 | Елфичка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бината не трябва да го отнася заради този наглец Ицо. Как не го е срам толкова години да издържа жена, дъщеря и любовницата- Диди. Всичко това от наивните студентчета. Живее толко години като цар с една камара жени около него и накрая някакви мижитурки да го отнесат???!!!!!


21 декември 2010 20:14 | социална програма
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя наглец - iurist ли, наукоделски синекур или бог знае какъв е, май постигна целта си? да ни отбие от повдигнатия тук проблем, да го заглавичка и покрие вонящата клоака. Затова и той, и други радетели за престижността на ЮЗУ толкова държат да подчертаят ролята и значението му за Blg. Драгоценни културнико, университетите би трябвало да вършат образователна работа, а не социална! И когато оправданието им е в последната, това което сега се случва (не за първи път, няма да е и за последен) просто показва колко са кухи. И университетите, и "много постигналите" и "навсякъде доказали се" техни професори.


21 декември 2010 20:15 | Ликвидатор
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

ЮЗУ трябва да бъде закрито, само така ще се реши проблема с корупцията.


21 декември 2010 20:17 | XXL
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

ЮЗУ трябва да бъде закрит, само така ще се реши проблема с корупцията.


21 декември 2010 20:19 | Още
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво! Виждам че списъка набъбва, но все още не е пълен! Дайте, още именца!


21 декември 2010 20:25 | ха ха ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Искрено ме разсмиваш, знаеш ли? Някъде да си видял да плюя някого конкретно? Не само, че не можеш да пишеш, ами сега разбирам, че не можеш и да четеш. Дълбоко уважавам преподавателите си от Педагогическия факултет, може би най-некорумпирания факултет, защото в днешно време никой не дава пари, за да влезне в университет и да стане учител, освен ако наистина не го желае със сърцето си. И аз се радвам, че бях приета да уча педагогика, гордея се, че съм учителКА, благодарна съм и на преподавателите си, които са ме научили на много и дълбоко уважавам. Но как да скрия недоволството си от ставащото в този университет, след като това е публична тайна? Как да не ми се доповръща, когато някой доцент прави най-нагло вулгарни и неприлични предложения на студентки по време на лекции? Кажете ми как, след като сте самото съвършенство или ще отречете, че такива неща не се случват от години в ЮЗУ? Това, че на мене не ми се е случвало, не трябва да ме прави незряща за чуждото нещастие, както правиш ти.


21 декември 2010 20:30 | killдо злобаря кill
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

айде не ми разправяй за това перверзно алчно човече/проф. Попов/-пълен измамник и артист. Целия град го знае че и по Струма и Места е известен с етиката си! Ха-ха-ха Плюя му на труда


21 декември 2010 20:35 | матросов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Та, те така се защитава благинката v tozi kratak jivot - всеотдайно, до край и със смешното високомерие на ВАК-овски благополучник. Тия от първия клас да си натискат парцалките, да зубрят спуснатите им от катедрата букварчета и само ако много, ама много слушкат ще ги пуснат във втория клас. Какво от това, че зубрейки могат да понаучат нещо и за културата, която никак не е само казармена, йерархална, кастова, съсловна, расова...


21 декември 2010 21:29 | Смешки
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как не ви писна да говорите глупости... Присъщо само на хора които си нямат друга работа и проблеми!


21 декември 2010 21:32 | Светлина
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ицо кмета ще си плати с голяма лихва всички грешни парички събрани от студентите... ще си плати там където най-много ще го заболи.. е разбира се с него трябва да плащат и всички "преподаватели" взимали пари !!Това са грешни пари и те ако не са им донесли вече проблеми, това ще стане скоро. Както казва народа - Бог забавя, но не забравя !! така, че треперете продажни души !!!


21 декември 2010 21:35 | реалист
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ДО ОТНОВО САМ!!!!
А ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ,ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ " УВАЖАВАНИ " ОТ ВАС ГОСПОДА ПРОФЕСОРИ СА УЧИЛИ СТУДЕНТИТЕ НА ПРАВО ??? ТОВА ЛИ Е ПРАВОТО - С ЕДНОТО ЛИЦЕ ДА ГИ ЗАБЛУЖДАВАТ В ИСТИНАТА ЗА ПРАВОТО В ДЪРЖАВАТА ,А С ДРУГОТО - ДА СА ПОДВЛАСТНИ НА КОРУПЦИЯ??? С КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАТ СТУДЕНТИТЕ И С КАКВИ ОЧИ СЪДЯТ СЛЕД КАТО СА И БИВШИ СЪДИИ??? ТОЗИ МАРКОВ УЧИ СТУДЕНТИТЕ НА ГРАЖДАНСКО И ТРУДОВО ПРАВО!!! СРАМ!!!


21 декември 2010 22:15 | А МИРЧЕВ - КЪДЕ Е ?
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

На всички е известно, че Бината и Ицо Кмета събираха пари от студенттите. Един държавен изпит по правоо струваше 3000 лв. Мирчев ги покровителнстуваше, защото се отчитаха и там. Сега мълчи и се прави нса божа кравичка. Секна му един от паричните извори. Браво на полицията


21 декември 2010 22:23 | баста, баста !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Съгласен с теб. Баста на изнудването. Тежки изпити се вземат и в природо-математическия с парички. Съгласен съм, сега Миречев си измива ръцете. Трябва , нали и той се е очернил. Къде беше лсеки ден Ицо Кмеита - в неговия кабинет. За какво са си говорили - за подялбата на палучените пари.


21 декември 2010 22:35 | забравихме Кирил Костов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не трябва да се изпуска Кирил Костов и сина му. Нали и той събираше пари. В нашия факултет непрекъстанто гостува и Чинчева. Трябва да си плащаш за всеки изпит. Тежко е


21 декември 2010 22:35 | ko staa
Оценка:
1
 (
1
 гласа)21 декември 2010 22:48 | има място и време
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Доста голям интерес има към тази тема. Пробемът е всеизвестен на всички от години и славата на узото както го наричате се носи из цялата страна, не е учудващо защо. Но освен този проблем с корупцията има и още един който не е за този университет само. Преди време излезе информация за преподавател, който има повече учебни часове от астрономичните, как е преподавал, всеки ще отгатне, просто както някъде беше споменато е отсъствал от лекции, само е провеждал изпити. От такива преподаватели спада нивото на обучение и потърпевши са студентите. Този споменат професор преподава на три места, в два различни града, освен това е ангажиран и с други задачи извън преподавателската му работа. Може да е изключителен специалист по правните науки и да е желан преподавател, но защо се допуска това. Нека да работи само за едно учебно заведение и да привлича там студенти, така ще има и конкуренция между самите ВУЗ-ове. А и корупцията ще намалее. Какви са тези измислени граждански договори, след като си


21 декември 2010 23:15 | я, цък
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Колко много е подкупен нашия "чист" университет, неговите професори и чистия като светия рактор. Слушах го по телевизията - па той нищо не знаел, не е чувал, а тоя Ицо Кмета блил цял ден пред пнеговия кабинет !!!!!


21 декември 2010 23:28 | ДЯДОТО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Мирчев и тоя Аслански вън от ЮЗУ час по скоро това са търгаши и мушенници


21 декември 2010 23:34 | михайлова
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

жалко за М Марков - прфесионалист и много ерудиран човек. Жалко , че се е подвел и е попаднал в капана на някакъв измекяр Жалко Но още по-жалки са онези с купените изпити После в конкуренцията на свободния пазар без знания ще ги питам как ще се хранят Защото мръсотиите не хранят Честния труд и знанията , коректността към клиента - това създава името на юриста Другото е просто поза Колеги , спрете жалките коментари за Марков , спомнете си един от основните принципхи на правото "невинен до доказване на противното"


1

22 декември 2010 00:42 | 1234
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Проф. Методи Марков, проф. Александър Воденичаров и тн. са невероятни специалисти. Г-жа/г-ца Михайлова добре го е казала - "невинен до доказване на противното". Винаги бих ги подкрепила тези хора, защото се преди всичко чудесни професионалисти. Айде весели празници!!!


22 декември 2010 00:49 | Становище
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кой е вързал студентите за ЮЗУ? Те могат да го напуснат щом преподавателите са толкова алчни, корумпирани и неподготвени, колкото са представени в този форум.
Университетът ще се закрие от само себе си. И всички изказали се до тук ( (и не само тук) ще получат най-после възможността да бъдат победители и удовлетворение от добре свършената обществена работа.


22 декември 2010 01:19 | фак№ т-95
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

1. От статията проличава, че ректора се прави на неосведомен. От думите му обаче лъха на миризливи изпражнения.
2. Не само той е вмирисания. От коментарите и от студентите се разбира колко много смрадливи чиновничета и мутри с научни титли има в този ПУЦ.
3. Бях тука студент /от 1983 г/ и потвърждавам рушветчийството на един от най - старите канцеларски плъхове-Папучаров. На това копиленце пу се падна доходна службица иначе досега щеше да изпъва шията от глад.
4. Наистина не сме още гражданско общество защото само двама досега излизат с истинските си имена в коментарите. Всички трябва да признаем гражданската позиция на петър Дошков.
5. За неосведомените искам да съобщя, че проф. Марков и бил залавян още един път да взема пари с посредници, но успява да се отърве .
6. Предсавяте ли си това брадатокозлесто професорче е определяло кой в тая държава да бъде магистрат. А тия декани, ректори и научни кандила са създавали даскалите на тая държава. А те са "възпитавали" децата н


22 декември 2010 01:28 | фак№ т-95
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Гнилост и зараза се разнасят от този ПУЦ. Това заразява магистрати, даскали и деца.
Не трябва да се оправдават посочените корумпирани гадове .Всички те в един кюп ходят по нужда и от един кюп ядат. Дано се случи добър полицай и прокурор да им намерят мястото.


22 декември 2010 01:33 | ххххх
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

фак№ т-95 написа:От коментарите и от студентите се разбира
че те книга не отварят. Ако бяха истински студенти, да "зачаткат" с въпроси в час, много от преподавателите, които не стават за тая работа, да са напуснали.
фак№ т-95 написа:Бях тука студент /от 1983 г/ и потвърждавам рушветчийството
- очакваното продължение на фразата е "защото съм участвал в него". Иначе от къде си толкоз сигурен какво е имало, какво е нямало?
Сега вземи да допълниш, че работа си намерил с дипломата от ВПИ и картинката ще е пълна. И корупционни практики на мястото, където работиш няма. За там не си чул.


22 декември 2010 01:40 | За проф.Попов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За тоя ПОПОВ не ми говорете, защото лично съм запознат със случаи на издевателства над студентки. Оперативно съм го разработвал тоя мръсник и знам много повече неща от вас непросветените. Отворко се прави, но ги караше да ги натиска за оценки в колата си по Церовското дере. За един хотел се скъпеше тоя мръсник та и в кабинета за консултации ги заключваше. Долна душичка е той. Знаете ли как беше монтирал система за подслушване на някои хора? Не знаете. И още много неща не знаете .....


22 декември 2010 01:50 | Алф
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За проф. Попов написа:Оперативно съм го разработвал тоя мръсник
И`к`ъв е резултато от твоите оперативни разработки? Вземал си заплата за удовлетворяване на воайорските си мераци. Ще ме скъсаш от смях, оперативко. А асистентките му също ли си ги разработвал "оперативно"? Че то и щерка му беше сред тях, а тя си е доста привлекателна руса дама.


22 декември 2010 04:37 | гъдулар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Най-големия куриоз е, че и Главният Прокурор във момента, беше преподавател в тази катедра и ял бял хляб от Ицо и Бината а сега трябва да ги обвинява в престъпления !!
И това ако е държава ?!


22 декември 2010 05:10 | кметчето - свидетел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ицката изиграва приятелите си


22 декември 2010 05:13 | учуден
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Не оправдавам продажния професор М. М., но дали това в края на краищата няма да се окаже постановка на групировката около Х. И.?


22 декември 2010 05:23 | 11
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

МНОГО ХИТРО СЕ Е ИЗМЪКНАЛ, НАЛИ Е АДВОКАТ


22 декември 2010 05:26 | ПЕНАТА
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

В ЦЕНТРАЛАНАТ ПРЕСА ПИШЕ, ЧЕ АСИСТЕНТЪТ МУ Е АРЕСТУВАН, А НЕ БИНАТА


22 декември 2010 05:35 | разни паразити
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

да, да така е...


22 декември 2010 06:33 | студент от УНСС
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Колеги от ЮЗУ, ползвайте случая и напълнете форумите с разкази за такива истории, които познавате или сте чували за тях. При нас си бяхме направили сайт - анти-УНСС, в който извесохме не малко случки и имена на корумпирани даскали. Не че преборихме корупцията, но поне най-наглите и безцеремонни изверги започнаха да имат по едно наум. Корупцията ще ни съпътства още дълго време, а пък и няма нищо лошо да си платиш за някой тъп изпит, вместо да зубриш по него. Така и така чиновниците са го вмъкнали в програмата за да уредят някой свой авер - що да се мъчиш? Ако наистина искаха да се преборят с нея щяха да направят изпитите да са пред независими от даскалите комисии. Но не им изнася, защото всички са обвързани в един кюп - барабар и с тези от министерството.
Затова, ползвайте се от промоцията - намалените тарифи, купете си онова, което ви е по сметка и изтипосате после мръсника във форумите, за да му лъсне академичния задник гол


22 декември 2010 07:21 | фак№ т-95
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Бях студент и подвърждавам рушветчийството -означава, че познавам четири случая с подкупи-с Аслански, Стоилов, Койчев иПопов. Сигнали подавах още през социализма .Сигнал подадах и през 2004год и имаше разследване от полицията, но резултат-никакъв.


22 декември 2010 07:26 | корупцията е голяма
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За пъэрви път така официално се каза за корупцията в този ПУЦ. Тия професорчета се угоиха. Не е луд този който яде зелника, а пкойто му го дава. Този ректор се борил срещу корупцията. Групости. И той е във веригата, нали бил личен приятел на Ицо. Ясно е, делила са.


22 декември 2010 08:37 | пп
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

престанете да плюете Христо Илков. Не е виновен този, който яде баницата, а този, който му позволява това. А това са мързеливите и тъпи младежи, наречени студенти. Умните и тези, които искат знания, а не диплома- учат и си вземат изпитите честно. те не търсят Ицо, Мицо или Петко.


22 декември 2010 09:02 | захарин костовски
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

никой не го плюе този Христофор Илковски. Само дето става дума, че за вършеното от него съществуват съответни текстове в НК


22 декември 2010 11:48 | До полицията
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Петър Дошков също е корумпиран, но доста умело се крие


22 декември 2010 11:54 | За проф.Попов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ей кретенчета, ама много запознати са оставили коментарите си тук . Аз задавам въпрос кой създаде университета. Къде бяха Мирчев и Гюдженов - те на готово дойдоха и опропастиха университета . До оперативния работник : ченге бъди мъж говори истини . ще ти дам няколко съвета какво отличава мъжа от мухльото
1- когато говориш за някой др. не се крий, изполвай името си
2- не лъжи с цел разрушаване на имиджа на др. лице
Но обществото му омръзна от такива като теб агенти на ДС .
аз лично знам как се създаде този университет, как докато професор Ат. Попов вършеше цялата работа по развитието на университети други гледаха само как да направят пари . 2 мандата зам. ректор ако Попов взимаше пари, сега щеше да кара Мерцедес да има 5-6 апартамента из БГ и чужбина и т. н .
Аз лично го обвинявам и съдя само за едно - защо създаде университет, за да може някои да натрупат големи пари от далавери, да пюят на дългогодишната работа на Попов и др. като него ...


22 декември 2010 13:32 | 888888
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Хора, не мислете, че това е начина да се защитите като нападате тези, които са коментирали, прави или не, имат трибуна и се изявяват, колко е истина или не всеки сам за себе си ще отсее. Но и частица да е вярно това, което се пише тук, говори много зле за всички, окито имат някаква принадлежност към ЮЗУ. Вземете и си изринете къщата, за да не се задушите в собствената си кал. Корупция има навсякъде и ще има, но всичко зависи от хората. Предпочитам да ме скъсат на изпит и да свикам комисия, но не да си плащам. Далече съм от мисълта, че плащат само мързеливите студенти, хората станаха толкова алчни, че никакви ценности не им останаха. Щастлива съм, че съм завършила образованието си при други обстоятелства, без намеци за плащане, открити и ясни изпити. Изпитите ни бяха устни, в зала, в присъствието на всички се провеждаха, ако не знаеш няма как да го вземеш и е невъзможно да се впише в протокола оценка без да се явиш, имената не са предварително изписани, няма купчини от студ. книжки и т


22 декември 2010 13:43 | до na vsi4ki kolegi
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ейййй, изкуфял дъртак, ходи си пий хапчетата за кръвно и нерви, че от вчера си като някой развален грамофон и само едно и също плямпаш. Разбрахме твоето становище, а сега вземи се махни, че ние не сме някои бавноразвиващи се, за да ти слушаме глупостите по 1000 пъти! Май ти си ози, който има належаща нужда да се върне в 1 клас, за останалите не знам! Тиквеник!!!


22 декември 2010 14:43 | аерогара София
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Молим др. Попов да заеме мястото си в самолета до Москва.


22 декември 2010 15:46 | студент
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Шумно рекламираната нова спортна зала май ще се окаже също част от играта, защото се чува, че там се е настанил частен спортен клуб, на който освен, че му е дадена власт да се разпорежда със спортната база, но дори се чува, че взимат пари от студенти и преподаватели за ползване на спортните зали и съоръжения.... в период на криза, вместо да влизат пари в касата на ЮЗУ, ръководството е разрешило на частен клуб да събира тези пари!....
....Имам колеги които бяха подлъгани да станат членове на УСК "Академик" понеже щели да ползват с намаление спортната база!!! Като се поинтересувахме обаче се оказва че студентите имаме право да ползваме базата на ЮЗУ безплатно тъй като това е държавен университет. Искаме да попитаме как може да се свържем с студентски организации за защита правата на студентите и да не позволим частен клуб да ни взима пари за ползване на нещо което е държавно. Чудим се и защо ръководството на университета е позволило това?!


22 декември 2010 16:09 | до Струма
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Лелеее, Струма, няма ли да го блоггнете тоя психар, който под различни псевдоними само едни и същи глупости пише и то не на кирилица, каквито са изискванията. Молим ви, отървете ни от тоя гнусен паразит!!!


22 декември 2010 16:22 | до студент
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

За УСК "Академик" на Стоян Иванов ли става дума? Ами парите от паркинги къде отиват?....


22 декември 2010 18:07 | до Шопов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Най-корумпиран в ЮЗУ е Костадин Шопов.
Едно, че е мързелив, без знания и умения. Друго, че се е научил безкрупулно да краде, та и се гордее от постъпките си.
На наго трябва Мирчев да потърси сметка, защото му е на пряко подчинение.
Засрами се, Шопов! И твоя ден ще дойде! И на твоите ръце скоро гривни ще има!


22 декември 2010 18:11 | Шопова
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

А аз се чудейх от къде идва самочувствието на жена му на Шопов, защото тя под косата си нищо няма! Явно се гордее с постъпките на съпруга си!
Поздравления г-жо Шопова!
Съпруга ви е имал пререкания с органите на властта до сега, но от тук на сетне ще си има приказки и с надзиратели.
Нака НАП и наго да провери!


22 декември 2010 18:26 | \ x\ и \ у\
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вие превърнахте форума в ...селски мегдан, егати и просташките обиди си пишете тц тц тц. Иначе съм съгласна да спрете да обиждате професорите. С времето ще се изясни точно какво се е случило в случая с проф. Методи Марков. Аз съм сигурна, че не е бил удобен на някой и за това са го "врътнали" така. Просто трябва нови фигури да движат правилата, тези старите един по един ще ги разкарат. Пуста жажда и глад! Тоя Ицо - кмета сега заслужава един голям ... за Коледа. Дано професора успее да го нитири и него в ареста, но не за 24 часа, а за 24 год.!


22 декември 2010 18:40 | do kolejkata
Оценка:
1
 (
1
 гласа)22 декември 2010 18:46 | x и у
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мисля, колега, мисля!!! Но това не им пречи на тези да продължават да обиждат, но това е нормално - завистта граници няма!


22 декември 2010 18:53 | @@@
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Струма, няма ли най-после да изтриете коментарите, написани на латиница? Не само, че са на латиница, ама са и обидно просташки. И тези хора пртендират, че са юисти. Ако наистина е така, е гати. Излиза, че този универитет не само продава изпити и дипломи, ами произежда и неграмотни простаци. Всъщност, нещата са сързани и закономерността е видна. Да се закрие тази люпилня на некадърници. И без това е нелигитимна.


22 декември 2010 19:20 | @@@
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ау, каква злъч. Явно си жена. И неграмотна. Нека ти напомня - българите имат своя азбука. Щом си българка трябва да го знаеш.


22 декември 2010 19:33 | възмутен
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

инженер съм и съм далеч по образованието си от това, което съставлява същността на обучението във университета ви. Но като човек който е от Благоевград, винаги съм си мислил колко е добре, че малкия някога ВУЗ се разви в голям университет. Сега си давам сметка, че прави са всички онези, които тук изразяват недоволство от същността му, но и питат дали въобще е полезна комбинацията между социална политика и образование! Като чета (на лат., колкото и мъчително да ми е - на мен, поостарелия инженер) мерзкото отношение на самонадуваемия хвалипръцко, се убеждавам че този, който най-вече му вади очите (Петър Дошков) е прав - трябва да ви закрият.


22 декември 2010 19:44 | възмутен на n степен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аз и сега си стоя в къщи и никому не преча, нито никому не се изтъквам. Ти обаче, къде ще си и пред кого ще изтъкваш никаквата си значимост и обществена валидност? Ведно със всичките си професори и доказали се писачи, които няма кой да чете и да отчита, че нещо са написали, ако не са смешните ви програми и планове!


22 декември 2010 19:48 | останах без думи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

е на това ме се вика боклук


22 декември 2010 19:59 | @@@
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не сте прав лев т-к. Преди малко написах само едно изречение на латиница и вече е истрито. А iuristkata сигурно е от колегията, с привилегии.


22 декември 2010 21:45 | хм
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе @@@ и ти не си от най-грамотните - иЗтрито е изречението ти, защото има правила - ДА СЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!


22 декември 2010 23:11 | е нямам думи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Я кажете ми сега, някой да е чул въпросните лица да са откраднали нещо от някого, и ако е чул - нека го докаже. А насила да са взели от някого (освен ако не саоткраднали), а насила да са дали на друг? Стига плюхте за този и онзи, срам нямате ли?


23 декември 2010 02:14 | баща
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А кажете нещо за асистенткана на Методи Марков по облигационно право?


23 декември 2010 12:48 | тя
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Асистентката на М. Марков е една откачена-Солунка Попова. Не Марков трябваше да задържат а Спас Рачев измамника който също е в играта. Той зима пари и нищо не върши докато Бината е точен.


23 декември 2010 13:05 | 77777
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я да припомним на драгите колеги истинският защитник на българските закони -ПЕТЪР ДОШКОВ как обори свитата на Воденичаров пред камерата на BTV преди две години....
http://www.btv.bg/news/story/120099


24 декември 2010 07:52 | талибан
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще използвам случая и лично ще внеса данни за това как Попучаров в местността "Вищерица"взе рушветче и вкара за студенти няколко овчарчете, овчарки и тояги от Чеча. Фактите ще дам в полицията . Нека тресе гащите.


24 декември 2010 13:22 | ЮЗУ равнозначен на ПУЦ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Трагедия и комедия е ЮЗУ = = ПУЦ . Още по трагично и комично става, когато тези създатели на корупцията студенти, след завършване по същия начин се уреждат на работа като учители и директори. И вече като квалифицирани специалисти по корупция прилагат наученото от тях и в училищата .Позор за България са тези кадри от ЮЗУ с техните дипломи /изключение 1:1000 / .Жалкия ЮЗУ = = ПУЦ, а това се знае и от СВЕТА .Защо някои тук се опитват да прикриват очевидната истина … !!


26 декември 2010 18:21 | гери
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

какав кмет? какав адвокат? е тоя и смешник. готов да предаде всеки за да може да оцелее...


27 декември 2010 11:38 | иво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

на кмета-адвокат му е изписано на челото, че винаги е готов да предаде, просто това е първия случай в който му се е наложило да изяви природата си. Големият проблем е как и защо става възможна тази далавера, в която подобни хамелеони винаги ще отровят живота на доверчивите. Как и защо подобни свърталища на самовлюбени самозваанци като ЮЗУ се явяват официализирани продавачи на надежди...


12 Януари 2011 07:56 | bekam
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

абе 6то се занимажа те сас хората те жзимат парите жие ги опсайдате бражо хахахахахаха


12 Януари 2011 07:59 | bekam
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

не е ли така оставете хората дасе оправат не им завиждайте


3 февруари 2017 21:04 | potarpevsh
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

професор Витан Стефанов - логика - най - корумпирания
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.