Новините на югозападна България
Красавица! Мъжете въздишат по Гришовата Никол Какви ги върши Енджи Касабие? Диетоложката мами с.. Трагедия: Цяло семейство повито в черно! Двама братя и бременна жена загинаха под свлачище
   РегистрацияЗабравена парола

Вигенин: Да се търси отговорност за провала за ЕАЛ


5 октомври 2017 10:26   516 прочита

Кристиан Вигенин: Да бяха намерили човек, който говори добре английски. Сн.: Bulphoto
Кристиан Вигенин: Да бяха намерили човек, който говори добре английски. Сн.: Bulphoto


Кристиан Вигенин: Да бяха намерили човек, който говори добре английски. Сн.: Bulphoto

България не направи достатъчно, за да влезе сериозно в състезанието за седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ - ЕМА).

Трябва да се потърси отговорност от хората, подготвяли българската кандидатура за домакинство на агенцията. Това каза по БНР Кристиан Вигенин - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

Българската кандидатура за домакинство на Европейската агенция по лекарствата е с най-ниска оценка – това показва вътрешно проучване в самата агенция, изпратено до ЕК и оповестено вчера.

Според изготвения доклад нашата кандидатура покрива само 2 от 30-те критерия - разполагаме с достатъчно офиси, а и служителите биха имали добър достъп до медицинска грижа и социална сигурност за децата и семействата си.

Сред слабите оценки, които София получава, са невъзможност да се осигури безжичен интернет за служителите на агенцията и ненадежден обществен транспорт от предложеното седалище в „София Тех Парк“ до летището. В офертата ни липсвала и информация за жилищата в близост.

Още второто правителство на г-н Борисов подходи несериозно към тази тема, а когато сегашното правителство встъпи в длъжност, изчака до последния момента, за да изпрати формална кандидатура от четири страници, която беше пълна и с правописни грешки на английски, коментира Вигенин.

При такъв подход няма как на нашата кандидатура да се гледа сериозно. След това се позамаза положението, но първото впечатление също е важно, добави той.

В тази битка влязохме абсолютно неподготвени и на олимпийския принцип, изглежда – просто, ей така, за да участваме. То това го показа самото кандидатстване в последния момент с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които поне да бяха минали през човек, който говори добре английски…, заключи Кристиан Вигенин.

източник: dnes.dir.bg

Още за: Вигенин  отговорност  провал  ЕАЛ Още от: България и свят

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.