Ќовините на югозападна Ѕългари€
»зточник: tastyЋесен пай без печене © Guliver / GettyEма —тоун сключи модна сделка на стойност 10 млн. долара «а да сте красиви: “–» съставки в кафето си и ще започнете...
   –егистрац舫абравена парола

—имеонов: »ма диктат на медиите, малтретират политици


12 октомври 2017 10:08  1 коментар   1880 прочита

—поред ¬алери —имеонов политиците получават призовки от медиите. —н.: Ѕ“ј
—поред ¬алери —имеонов политиците получават призовки от медиите. —н.: Ѕ“ј


—поред ¬алери —имеонов политиците получават призовки от медиите. —н.: Ѕ“ј

»ма диктат на медиите, те отправ€т призовки да се €вите и за да получите 10-15 минути право да изложите своите тези, тр€бва да поемете риска да бъдете унижаван.

“ова за€ви вицепремиерът ¬алери —имеонов пред ЅЌ“ по повод протеста на журналисти срещу натиска на властта. “ой уточни, че го е гледал от прозорците на ћинистерски съвет, пред чи€то сграда се проведе.

—имеонов подчерта, че защитава сво€та свобода на словото, но не би посегнал на свободата на словото на когото и да било. “ой добави, че не се е отказал да заведе дело срещу н€колко големи медии, защото бил обвинен в престъпление - че е заплашвал журналиста от Ќова телевизи€ ¬иктор Ќиколаев.

Ќа въпрос на водещата получил ли е призовка, за да дойде в Ќационалната телевизи€, вицепремиерът отговори:

"Ќе, за вас не, за вас не. Ќо често сме свидетели - по студи€та, особено по сутрешните блокове, политици, обществени фигури, хора с позиции да бъдат малтретирани. јз не мога да приема, че това е нормално и че, както вече го казах и го написах, правото на свобода на словото е само право на журналистите. “о е право на всеки човек".

Ќа уточнението, че когато имат с какво да се похвал€т, на политиците им е доста при€тно да присъствате в телевизионните студи€, —имеонов пък отвърна:

"ј защо не допуснете, че въпросните политици, които толкова много мразите всички, всъщност са хора като всички останали, имат право на същите, имат същите права като всички останали и може би не идват, за да изживе€т своите звездни 10 или 15 минути слава, а идват, за да могат да защит€т н€каква теза, да изложат своите тези. ѕолитиците са хора като всички останали и те могат да грешат. ћогат да се извин€т, могат да кажат, че са сбъркали, а могат и да кажат, че ще съд€т н€кого. » водещите също могат да сгрешат, както сгрешихте преди малко, мислейки, че лазим на четири крака, за да ви дойдем в студи€та".

Ќа отговора на водещата, че т€ не е казвала това, вицепремиерът все пак призна:

"≈стествено, че не го казахте. јз пресилих".

източник: dnes.dir.bg

ќще за: ¬алери —имеонов  диктат  медии  политици ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

12 октомври 2017 11:37 | ѕлешивмишотплоски
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

"–ъката му, отдава всекиму дължимото! "- —тивън  инг "»зкуплението Ўоушенг"
 огато ти ръководеше една телевизи€ и с не€ вкара в политиката първо ¬олен, после себе си с "обективна журналистика" не ревеше. —ега се оказва, че има диктат и даже ти "пращат призовки". Ќа хорото побутват и пощипват уважаеми г-н ¬ицепремиер! –азбра го, нали!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.