Ќовините на югозападна Ѕългари€
”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€  акви ги върши ≈нджи  асабие? ƒиетоложката мами с.. ¬нимание родители: √ерманската полици€ разпространи апел с ужас€ващи снимки на дете, вид€но в детско...
   –егистрац舫абравена парола

ќ» : 85% искат парк "Ѕедечка", но гласуването не се зачита


19 юни 2017 10:29   1434 прочита

«ащитниците на парк ФЅедечкаФ неведнъж деномонстрираха в —тара «агора. —н.: Ѕ“ј
«ащитниците на парк ФЅедечкаФ неведнъж деномонстрираха в —тара «агора. —н.: Ѕ“ј


«ащитниците на парк ФЅедечкаФ неведнъж деномонстрираха в —тара «агора. —н.: Ѕ“ј

ѕривържениците на парк "Ѕедечка" в —тара «агора наддел€ха при вчерашното гласуване, но референдумът е невалиден поради ниската активност, едва 15,46 на сто.

“ова потвърждава официално ќбщинската избирателна комиси€ (ќ» ) в града с –ешение є 409, публикувано в 01.30 часа днес.

¬ъпросът в допитването бе формулиран така:

ƒа бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал "Ѕедечка", по реда на «акона за общинската собственост и «акона за устройство на територи€та, при граници: от изток - бул. "’ан “ервел", от запад - ул. "»ван ¬азов", от север - але€та към предпри€тие “руд и от юг - ул. "’ристина ћорфова"? Ќа територи€та на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на ќбщина —тара «агора

ќтговор "ƒа" е посочен в 18 984 действителни бюлетини, а "Ќе" - в 3130. (Ќедействителните бюлетини са 123 според решението.)

“ова означава че 85,85% от пусналите действителни бюлетини жела€т на посочената площ да има парк, а не строежи.

–езултатът е сходен с об€вени€ по-рано, но е невалиден, нещо което ќ»  об€сн€ва така:

"Ѕро€т на гражданите с избирателни права на територи€та на ќбщина —тара «агора е 143 839. Ѕро€т на гласувалите според подписите в избирателни€ списък и намерените в кути€та за гласуване пликове е 22 240, което е 15,46 на сто от гражданите с избирателни права в ќбщина —тара «агора."

ј тъй като гласувалите на 18 юни т.г. са по-малко от 40 на сто от избирателите в общината, "Ќе е налице е хипотезата на чл. 41, ал. 2 от «ѕ”√ƒ¬ћ—. –езултатите от референдума не се зачитат."

ѕосочени€т текст от «акона за пр€ко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление гласи:

"ѕредложението, предмет на референдума, е прието, ако в него са участвали не по-малко от 40 на сто от гражданите с избирателни права в съответната община и с "да" са отговорили повече от половината от участвалите в референдума избиратели."

¬ решението, подписано от председател€ на ќ»  “еодора  румова-∆елева и секретар€ ¬еселина јндреева, се уточн€ва, че то подлежи на обжалване пред ÷» .

източник: dnes.dir.bg

ќще за: ќ»   парк  гласуване ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.