Новините на югозападна България
Домашен мехлем разрушава шиповете От чистачка до милионерка! Подробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: Ето го полицаят... Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап
   РегистрацияЗабравена парола

Собственикът на “Проминвест” А. Янудов плаща 2 314 218 лв. акциз за тютюнева измама


2 август 2010 00:16  15 коментара   78285 прочита

Вместо сина си А. Янудов, собственик на фирма “Проминвест”, осъществила измамата, бащата М. Янудов присъстваше на голяма част от съдебните заседания
Вместо сина си А. Янудов, собственик на фирма “Проминвест”, осъществила измамата, бащата М. Янудов присъстваше на голяма част от съдебните заседания


Вместо сина си А. Янудов, собственик на фирма “Проминвест”, осъществила измамата, бащата М. Янудов присъстваше на голяма част от съдебните заседания

Окончателно решение на Административен съд - Благоевград


Собственикът на фирма “Проминвест” Ангел Янудов загуби окончателно съдебната битка, след като два състава на Административен съд потвърдиха наказателните постановления в размер на 2 314 218 лева и имуществена санкция на бившия шеф на митница Благоевград Румен Коцев.

През август 2008 година “Проминвест”, както “Струма” писа, внесе от Македония два тира с по 9192 кг тютюн и плати 4634 лева ДДС, като го декларира като ненарязан, с тарифен код, по който не се плащат акцизи. По изчесления на митническите служители с грешното тарифиране Янудов е избягнал 1 114 000 лева държавни вземания само от единия камион, а от втория “Проминвест” си е спестила 1 170 000 лева. След наказателните постановления, издадени от митница Благоевград, заедно с тези суми фирмата на А. Янудов трябва да плати равностойността на стоката, предмет на митническото нарушение - съответно 22 000 лева и 23 000 лева.

През април тази година благоевградските районни магистрати съдия Георги Янев и съдия Калина Иванова потвърдиха и двете наказателни постановления срещу А. Янудов, след като по време на съдебно заседание юрисконсулт Дора Вълканова представи доказателства, че в митническите документи от Република Македония стоката е била описана с акцизен тарифен код, установен от митничерите, потвърждаващ по-високота степен на обработка на тютюна, което го прави готов за пушене, непредставен в директна опаковка.

Последваха искания от защитата на “Проминвест” за отводи на двата административни състава, председателствани от съдия Серафимка Мадолева и съдия Василка Шаламанова, който не бяха уважени от магистратите.

Следващата стъпка, която трябва да бъде предприета срещу фирма “Проминвест”, е публичен държавен изпълнител да предприеме действия по събиране на държавното вземане.

Още за: А. Янудов  глоба  акциз Още от: Бизнес

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


15 коментара

2 август 2010 03:08 | 6ОЖИК
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Малко ша мо ВЗЕМАТ, на стариа ВАМПИР, в сравнение с откраденото от НАРОДА, това са стотинки за дъвка, а АНГЕЛ дано си вземе поука и води фирмата правилно занапред...


2 август 2010 08:12 | Луцифер
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Успах се този път. Ле-ле та кое е това "откраднато от НАРОДА", бихте ли уточнили. Тези хора са ми комшии и имам съвсем друго мнение за тях, но нека 6ОЖИК се аргументира, ако има реални доводи, ако ли не - значи е чиста завист и нали така е модерно - да се плюе по форумите.


2 август 2010 08:14 | Любопитко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Само едно не ми е ясно. Как толко години пишете за Янудов и не сте публикували нито една негова снимка, а сега вече е разрешил да го снимате. Просто не мога да го проумея, защото знам, че не е от тези които търсят публичност и явна слава, а пък е дал съгласието си да публикувате снимка. Много-много ама наистина много интересно.


2 август 2010 08:52 | бббб
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Браво на г-н Коцев и на митничарите , кой е хванал тази контрабанда?


2 август 2010 10:12 | 666
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Контрабанда - ха-ха-ха. Много наивно. След като вече не съм в структурата, мога спокойно да коментирам - всичко е фалш. Така си изгоряха колегите. Попаднаха в средата на бойното поле в битката за територия и бизнес интереси между титаните и..... нататък знаете развръзката. Такава нагласена акция отдана е нямало в нашата митница. И то за товар - транзит. За съжаление не мога да застана в публичното пространство, както направи колегата от Пловдив, и да кажа гласно за натиските които бяха извършвани от горе /не само за Янудов, той просто реши да не се потдава, та затова сега си пати. А колко много такива като него се потдадоха - но имаше защо, щом все още работят/. А за Коцев - просто нямам думи, как така съпругата му ще допусне колегите й да не потвърдят "неговото" решение. Та така госпожи и господа - извода го оставям на вас.


3 август 2010 00:41 | ДО 666
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БРАВО!!!ЯСНО И ТОЧНО!! Г-Н КОЦЕВ... ДА НЕ БИ ДА ГО ГЛАСЯТ ЗА МЯСТОТО НА ДРУГИЯ РАЗБОИНИК ШУШУМИГОВ??.


3 август 2010 08:47 | Гого
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Опазил ни господ! Дано не ни го натресат отново г-н Коцев, защото ще стане "от трън, та на глог" , а и по-лошо.


3 август 2010 14:45 | Херо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако действително гласят Коцев за мястото на Шушков това означава, че просто са решили Шушков да се оттегли временно, за да се оспокоят страстите около него, а през това време Коцев ще е пак марионетката му т.е. далаверите на Шушков които един митничар беше описал в един друг форум - ще си процъфтяват. Ето част от коментара : ".... ШУШУМИГАТА КАК СЕГА ЩЕ ПРЕНАСЯ СИНТЕТИКАТА ЗА БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ХЕРОТО ЗА ИТАЛИЯ ЧРЕЗ ФИРМАТА МУ ТРАНСДИНАСТИ ЗАМАСКИРАНИ С ТАПА ОТ ЧЕРЕШИ ХА-ХА-ХА А ПАРИТЕ СИ ГИ ПОЛУЧАВА ОТ ИТАЛИЯ С ЛАВАЦА И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ КАТО МАРТИНИ?..."


3 август 2010 15:45 | инто
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шушков е представителя на VOLVO камиони, и знаете ли с кой е в задруга там - с Митко Нинов-съпруг на Депутатката от БСП Корнелийка


3 август 2010 16:07 | КОЛЕГА до 666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДАВАЛИ СМЕ СИГНАЛИ ЗА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ И ДАЛАВЕРИ,А И СЛУЖБИТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО ЗА МИНАЛИ ГОДИНИ,НО НИКОЙ ОТ ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И РЪКОВОДСТВО НА АГЕНЦИЯТА НЕ СЛУШАШЕ РЕДОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ,А НАПРОТИВ,СТРАДА ЧЕСТНИЯТ . НЕКА ИЗВАДЯТ СВОДКИ. И СЕГА ТАКА СИ ВЪРВИ. ТАКА ЧЕ И ДА СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ - НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, САМО ВАЛУТАТА СЕ ПРОМЕНИ - БЕШЕ МАРКИ, СЕГА ЕВРО.


3 август 2010 16:09 | З
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Цялата система е била и ще бъде порочна. Който заеме мястото на Шуши ще бъде "достоен" негов наследник. И кадърен митничар да бъде, пак ще бъде марионетка ръководеща необразовани некадърници.


21 август 2010 10:42 | иво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прекрасен човек, честена, амбициозена, добра колежка! Тя просто в случая е изкупителна жертва, Петкова си е свършила отлично работата .


11 ноември 2010 13:41 | Наблюдател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За съжаление за пореден път ставаме свидетели за упражняване на натиск върху съда да потвърждава ревизионните актове само защото са в полза на бюджета. Българио, Българио, какво ни завещаха предците, какво направихме с теб. Това е само една от причините, българските цигани с основание да претендират, цитирам "турците- в Турция, българите - в Европата, а ние /б.а. циганите/ - да си останем тук и да си оправим държавицата". Пълен крах.....


24 ноември 2010 15:42 | Читател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дали това е лично отмъщение или професионална некомпетентност, а може би СПЕЦИАЛНА ЗАДАЧА да не се търси истината, защото намирисва на – ДОБРА ПОДГОТВЕНА ПРОВОКАЦИЯ ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ ЯНУДОВ Е РЕШИЛ ДА СИ ТЪРСИ ПРАВАТА ПО ЗАКОНЕН РЕД, ТАКА ЧЕ СРЕЩУ НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ – ДЪРЖАВНИЧЕСКО СПЛАШВАНЕ С ОПРЕДЕЛЕНА ПОСОКА…..


6 юни 2012 14:09 | Възмездие
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И каква е развръзката - в началона на 2012 година Съда излезе с решение, че "тютюна" за който се отнася статията - не е акцизен! Което автоматично потвърждава, че рано или късно ЛЪЖАТА излиза на яве. Жалко, че определени кръгове не успяха да си получат така очакваната финансова изгода..... Имате връзки в съдебната система - направете си справка, ако разбира се не е във ваш ущръб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.