Новините на югозападна България
Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап Домашен мехлем разрушава шиповете От чистачка до милионерка! Подробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: Ето го полицаят...
   РегистрацияЗабравена парола

Ето кой "разплака" полицаите! Бизнесменът Георги Шапков обжалва избора на фирма за санирането на сградата на полицията! Реновирането на вехтата сграда на ОД на МВР - Благоевград ще се забави ....


17 август 2017 20:08  18 коментара   22146 прочитаСтроителният предприемач Георги Шапков, собственик на фирма "Престиж Бизнес" внесе жалба в Комисията за защита на конкуренцията / КЗК /, с която оспорва избора на фирма за саниране на сградата на областната дирекция на МВР в Благоевград . Шапков иска комисията да направи ревизия на начина, по който е избрана фирма "Ай Би Си консулт", която ще санира полицията. Новината попари полицаите, очакващи с нетърпениепроцесът по реновиране на овехтялата им сграда да започне.

С жалбата си Шапков ще забави старта на санирането , докато КЗК си свърши работата по проверката и. Според общинската комисия , прегледала документацията на всички фирми, участващи в надпреварата за санирането на полицията ,фирма "Престиж бизнес" е отпаднала ,тъй като са предложили 25 % повече за конструкции от избраната фирма, което не отговаря на техническия паспорт на сградата.

14 бяха фирмите, които заявиха желанието си да санират полицейската сграда : „Билдинг Компани“ ЕООД , софийските „Бул Строй Инвест“ ЕООД Т„НСК София“ ЕООД, „Софи – 95“ ЕООД „Кит Строй“ ООД и хасковската фирма „Сдружение Благоевград 2017“. Сред фирмите от Благоевград са Вантроник на Иван Давидков, ЕТ „Маргарита – П – Иван Костадинов“, „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД на Венци Тодоров, „Главболгарстрой – Благоевград“ АД, „Ай Би Си – Консулт“ ЕООД, „Елитстрой“ АД и „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД . Всички те се впуснаха в надпревара за спечелването на поръчката от 1 288 748, 50 лв.

До момента Георги Шапков сякаш бе в нелегалност, отдавна името му не се чува в Благоевград. Твърдят, че имал много работа по санирането във Враца, където кмет е рожбата на ГЕРБ Благоевград Калин Каменов, а Шапков бе един от най-върлите му поддръжници по време на предизборната му кампания. Виждали сме го в първите редици на изявите на Калин Каменов по време на кампанията. Говори се ,че имал и обекти ,които санира в Перник.

С жалбата си Шапков повтаря казуса "Галчев" от преди година. Колегата му Н. Галчев, собственик на "Галчев инженеринг груп" ,в разгара на санирането ,когато стотици благоевградчани очакваха да започнат дългоочаваните ремонти на блоковете им ,спря процеса ,депозирайки жалба в КЗК . Той пък искаше "ремонт" на самата процедура по избор на изпълнител на строително -монтажните работи на огромен брой блокове. Въпреки напъните му обаче Върховният административан съд остави жалбата му без уважение.

Със свое определение от 04.07.2016 г. върховните магистрати потвърдиха решението на Комисията за защита на конкуренцията ,с което бе оставена без уважение жалбата на „Галчев инженеринг“. Според комисията по избор на изпълнител в община Благоевград, резултатът от жалбата на Шапков ще бъде същият, въпреки това обаче подобни финтове бавят изпълнението на поръчката.

Иво Петров

Още за: шапков  галчев  саниране  благоевград  жалба  кзк Още от: Бизнес

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


18 коментара

18 август 2017 07:33 | Благоевградчанин
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Ха, Ха, Ха ... Циганите на комарджията ще санират Полцията. Тоя да не я довършва с Миленка, байката и Методи?


18 август 2017 10:21 | Марко
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Крайно време е да се направят някои неща, които касаят гражданите на Благоевград, а именно:
Да се сменят отвратителните боклуджйски коли, които разнасят смрад и мизерия в града !
Фирмите на крадлитов да си изпълняват по добре възложените работи.
Тротоари, саниране, доставки и т. н. Някой може ли да коментира фирмата, която шарка на тук на там по улиците. Машиниста е дрогиран или кьорав !!!


18 август 2017 10:54 | Благоевград
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Селянина от Микрево Ризов обра ГБС-то от обектите в Банско и Македония и в момента никой ниска да работи в фирмата му. Гибона нека ти достави цигани и за полицията за да се смеем на свършената работа. Хаджиплочков трябваше да те закопа!


18 август 2017 11:06 | Тонката
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Питайте маймуната Ризов как изигра съдружника си Вретенарски за бензиностанцията им /базата му за материали/. Селски терикат и комарджия, който проиграва заплатите на работниците.


18 август 2017 11:49 | Приоданецо
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Не бях ходил в Джумаята от доста години, но наскоро ми се наложи да ходя по работа до ЮЗУ-то... Нищо не е останало от някогашното лустро- амортизирани настилки по площади и пешеходни зони, особено около камерната опера, безброй мърляви кръчмета с ограничена клиентела от играещи тото/лото лелки, всичко е някак захабено и занемарено, жалко за хубавия град!


18 август 2017 11:53 | До прионадецо
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Така, момче ! Крадлитков ни ограби града !!! Такова бандитско управление не е имало и по времето на турците. Няма държава, няма контрол, мутри управляват всичко. Спасението е в Африка. Там е по добре от тук


18 август 2017 12:51 | ДО МАРКО
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

БОРКО И ЦЕЦКО СА НЕРАЗДЕЛНИ ПРИЯТЕЛИ ЗОТОВА БОРКО ШАРКА НА ТУК НА ТАМ КРИВА МАРКИРОВКА И ПОСЛЕ СИ ПИШЕ КАКВОТО ИСКА И ОБЩИНАТА ПЛАЩА ОТ НАШИТЕ ПАРИЧКИ НО ЗАТОВА СМЕ СИ ВИНОВНИ НИЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ СИ ТРАЕМЕ И НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРСУВА. МАШИНИСТА САМ ПРАВИ МАРКИРОВКА БЕЗ НИКОЙ ДА ХОДИ ПО НЕГО ДА СЛАГА КОНУСИ И КОЛИТЕ ПРАВЯТ МАЗАЛО СЛЕД НЕГО НО ЦЕЦКО НЯМА ЗАБЕЛЕЖКИ И ПОДПИСВА.


18 август 2017 13:24 | До Марко
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Фирмата не е на Борко, питай кмета на кой е !!!


18 август 2017 13:58 | Общинар
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Кмето нема да ви отговори но аз ще ви кажа. Фирмата която прави маркирока е на негов първи братовчед и се казва Михаил Камбитов затова нема никъкъв контрол и никой не смее да опражнява такъв нито общински съветници нито отговарящите за нея. Затова маркировката е на тук на там из целия град и си фактурира всичко като завършено но никой не смее гък да каже защото ще си замине в къщи. ЯСНО ЛИ ВИ Е СЕГА ЗАЩО Е ТАКА ?????


18 август 2017 15:30 | българка
Оценка:
-22
 (
26
 гласа)

До Общинар- научи се да пишеш грамотно и тогава коментирай. Ти за това сигурно така злобееш. Да те питам, ти като си толкова неграмотен, какво право имаш да искаш.... Остaни си със здраве :)


18 август 2017 15:56 | Кефал
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Шапков и ти като Ризов си един строител? Къкви специалисти имате, а на Вас ясно ли е какво вършите? Прости измекяри!!!


18 август 2017 16:12 | Кольо Фичката
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

На комарджията Ризов от Микрево и чопкичката му е строител, а на престижния бизнесмен от Делчево главата хич не му разбира от строителство.... все пак не е кламери, тонери, хартия, гонене на млади котета, уреждане на изпити в ЮЗУ и кадруване по държавни институции


18 август 2017 19:01 | полицай от Първо РПУ
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Абе я оставете която и да е фирмата да свърши работата. А пък ако много ни "хареса" или си свърши работата "отлично" ще и осигурим безплатен офис в сградата, може и за по-дълго време. Като гледам кандидатите - всички имат голям шанс.


19 август 2017 09:27 | do Proidaneco
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Напълно съм съгласен - чарът на града е съсипан от безконтролно "разширилите се" кафенета върху общинска площ. Превзели са плочниците, тротоарите, уличното платно с грозни конструкции, одобрени от общинските корумпирани служби като "временни слънцезащитни конструкции". А на практика това са тежки елементи, които са закрепени за плочниците като трайно са ги повредили. Извън тези конструкции се подреждат още няколко реда масички, вече няма място за пешеходците. Но на кметската администрация не й пука! Няма ли кой да провери - плащат ли си тези заведения "тротоарни право " върху реално завладяната площ - убеден съм, че НЕ!


19 август 2017 18:49 | росен
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ей "ГАМБИТОВ'' скоро май ще ти носиме банички в килийте. Много си си повървал май


19 август 2017 20:34 | Berdi
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Най слабото управление на града от демокрацията насам!!!


20 август 2017 13:59 | До българката
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

То пък ти си една ограмотена - личи си, че си изрусена и си завършила задочно наскоро някой ПУЦ.


1 октомври 2017 01:36 | Вики
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шапков не всички конкурси се печелят като подкупваш комосията. Накрая ще ти намерят цаката прост селяндур смотан.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.